sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Nastajuttu!

En edes muista, milloin viimeksi olemme käyttäneet nastarenkaita maasturin molemmissa päissä. Krossarissa niitä on saattanut tarvita, mutta maastureissa vähintään takarenkaina on saanut olla suvikumit jopa kevään jäätikkäkeleillä. Mutta niin vain pari viikkoa sitten alkanut lämpöaalto ja vesisade tiputtivat ennätyskorkeutta hiponeet lumivallit puoleen ja jäädyttivät kaikki pinnat kiiltävänliukkaiksi. Siinä vaiheessa, kun autolla ei meinannut enää päästä kotipihalta liikenteeseen sutimatta, saati ilman nastatossuja sinne autolle, oli minunkin pakko suunnistaa Pyörä-Suvalalle hakemaan lisää nastarenkaita maastopyöriin.

26" maastopyörissä minulla oli Schwalbe Ice Spiker Pro eturenkaana pitkään, joten 29" renkaan valintakin oli melkoisen helppo, varsinkin kun paikallisella kauppiaalla oli ISP:tä hyllyssä. Eturenkaanahan ISP Evo on mainio lumikelilläkin, mutta nyt voi kanttailla täysiä kurveihin, kun pito on aivan maaginen takarenkaallakin. Painettahan 29" renkaisiin ei paljoa tarvitse, itse käytän 20-25 psi:tä ja kyllähän nuo tuntuvat rullaavan ja ohjautuvan riittävästi ainakin omaan makuun.

Vesijäätä

Kelithän eivät ennenkään ole kelvanneet selitykseksi lenkkien väliinjättämiselle, joten nyt kun varustus on kunnossa, tuolla voi ajaa aivan täysiä joka paikassa. Se hyvä piirre vesikelillä käymisessä oli, että kelkkareitit kantavat tällä hetkellä maastopyöräilijää aivan loistavasti. Vähänhän siellä joutuu annostelemaan tehoa reilummin, mutta siitähän se reisi oppii.

Viikonlopun aikana tuli ajettua yhteensä 7,5 tuntia pitkin poikin lähiseutuja. Perjantain ja lauantain roikuin Kimmon perässä, mutta sunnuntaina suuntasin omalle "vähän" rauhallisemmalle lenkille. Eihän sitäkään aivan PK:lla malttanut joka hetki ajaa, mutta oli se silti vähän eri kuin lauantain kaahaus. Vielä kun Kimmo kertoi kotona, että olivat poikien kanssa ajaneet paikka paikoin melko reippaastikin, oli hyvä, että maltoin lähteä omille suunnille.

Ja olihan siinä se hyvä puoli, että matkaan tarttui viimeisin maastokuvarastikin. Kotimatkalla oikaisin vielä muutaman polun ja kelkkareitin kautta ja hyviä rastikuvia olisi ollut vaikka muille jakaa. Päädyin kuitenkin tuollaiseen suhteellisen lähellä asutusta sijaitsevaan kohteeseen, vaan eihän tuonnekaan ihan ilman hikipisaroita pääse.

Vanha

Uusi

Kelkan jäljissä ajamista onkin hyvä treenata, sillä ensi sunnuntaina on kovat pyöräsuunnistusskabat Muhoksella. Lisää infoa Fillarifoorumilla ja naamakirjassa. Tulkaahan kaikki mukaan, kun tälläkin seudulla järkätään jotain hauskaa talvella!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti