torstai 29. maaliskuuta 2012

Ronde Van Vlaanderen 2012: Matkustamista ja energiatankkausta.

Se on taas kevätklassikoiden aika, joten Belgia kutsuu pyöräilyn ystävää. Ammattilaispyöräilyn hienoimmat kilpailut ajetaan tähän aikaan vuodesta Belgian ja Pohjois-Ranskan alueella. Paikallinen kevätkeli, eli toistakymmentä astetta lämmintä ja auringonpaiste on kevättä malttamattomana odottavalle fillaristille mainio maantiekauden avaus.

Keväinen Belgia ilmasta
Lensimme Blue1:n kyydissä Oulusta Tukholman kautta Brysseliin ja siitä junalla Oudenaardeen, joka on jo pitkään ollut Flanderin alueen pyöräilyn keskipiste ja tänä vuonna se saa kunnian toimia myös Ronde Van Vlaanderenin maalikaupunkina. Matkalla kaikki sujui kuin tanssi. Lennot olivat etuajassa perillä, Brysselissä lentokenttävirkailija toi fillarit matkalaukkuhihnan viereen juuri, kun olimme saaneet edes normaalit laukut haltuumme ja junassakin pyörälaukkuihin suhtauduttiin todella ymmärtäväisesti. Vaikka blokkasimme käytävän laukuilla, niin konduktöörikin totesi, ettei asiassa ollut mitään ongelmaa ja kiipesi viereisen penkin kautta ohi.

Junailua
Päivän ohjelmaan ei matkustamisen lisäksi ole kuulunut juurikaan muuta, kuin syömistä. Tulevan lauantain koitos, eli 250 kilometrin turistiversio Ronde Van Vlaanderenista vaatii sen verran energiaa, että muutaman päivän saa aivan huoleti tankata erilaisia herkkuja. Se on oikeastaan yksi tämän lajin hienoista piirteistä, että reissuilla saa aina syödä kaikkea hyvää ja paljon.

Hyviä hiilareita (niitä nopeita)

Seuraavan viikon vietämme Janin ja Harrietin vieraina Riverside Guesthousessa, missä olemme jo aiemminkin asuneet. Paikka on jo edellisinäkin vuosina ollut liki täydellinen tukikohta harrastajalle, onhan siitä aivan kivenheitto kuuluisimmille Ronden ratkaisupaikoille. Päivittäisille lenkkireiteille mahtuvat niin kaikki legendaarisimmat nousut, kuin raskaimmat mukulakivipätkätkin. Tänä vuonna sijainnista tuli vielä entistäkin parempi, kun Ronden maali tuli noin 10 kilometrin päähän, joten ammattilaisten kilpailun seuraaminen on todella vaivatonta. Myös lauantaina, kun olemme suorittaneet oman urakkamme, voi lyhyt ja helppo kotimatka Schelde-joen rantaa pitkin tuntua aivan hyvältä...

Janin ja Harrietin luona on jo vuosia vieraillut pyöräilijöitä, joten he osaavat pitää huolta niin harrastajien teknisistä tarpeista, kuin myös ravinnostakin. Pari vuotta sitten, kun ajoin ensimmäistä kertaa Ronden läpi, Jan syötti kaksi päivää puoliväkisin ruokaa siihen malliin, että ainakaan tankkauksen puutteesta reissu ei jäänyt kiinni. Myös palautusateria, grillattua lammasta lisukkeineen, oli niin kohdallaan, ettei parempaa enää voi toivoa.

Jessie, pyörävahti
Nyt, kun matkapäivä on pulkassa, laukut kannettuna sisään, aivan loistava illallinen nautittuna ulkona terassilla pimenevässä illassa ja muutama paikallinen lähipanimoiden tuote nautittuna, ovat odotukset tulevan viikon osalta melko korkealla. Tietysti päällimmäisenä pyörii erittäin positiivinen jännitys lauantaista ja sen tuomasta fiiliksestä.

3 kommenttia:

 1. aivan loistavaa. Toivottavasti on hieno matka ja nauttikaa. Itse tällä hetkellä vaimosta ja pyörästä noin 400 km päässä. Onneksi pääsee jo sunnutaina pompottaan.

  VastaaPoista
 2. En ole yhtään kateellinen, en ole yhtään kat...tuollaiset reissut ovat ihan yliarvostettuja. Kyllä pyöräilijän paratiisi on täällä, jossa just nyt on mittarissa -20° ja metri lunta!

  Ei vaan hienoa, että matkat menivät hyvin ja tankkauskin sujuu :)

  VastaaPoista
 3. Aja Kimmo sit vähän korkeammilla sykkeillä reitti läpi mitä tuo blogissa mainittu Kuusamon 99 biittiä minuutissa! :) (itsellä syke yli 100 kun nousen sohvalta ylös...)

  Tsemppiä ja onnea molemmille lauantaille! Nostetaan samppanjalasit lauantaina ravintelissa teidän loistosuorituksen kunniaksi sitten Minnan kanssa!

  VastaaPoista