tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kuusamo Grand Tour 2012 17.3.2012

Yli sata kilometriä matkaa jossain Venäjän rajan kieppeissä. Lunta, pakkasta ja pikkuteitä metsän keskellä... Mahtavaa! Tuollaisissa puitteissa järjestettiin ensimmäinen Kuusamo Grand Tour, johon onneksi lähdimme mukaan. Startti oli lauantaiaamusta yhdeksältä ja Kuusamon keskustasta lähdimme lentokentän rajaa hipoen kohti itärajaa. Vauhti oli leppoisa ja tunnelma muutenkin hyvin rento. Tiet olivat talviseen tapaan lumiset ja paikka paikoin pikkuisen jäisetkin, mutta pinta oli yllättävän tasaista ja hyvää ajaa.

Huolto oli myös järjestetty aivan viimeisen päälle. Koko reissun ajan mukana tuli huoltoauto ja evästä oli tarjolla siihen tahtiin, että jossain vaiheessa alkoi jo epäilyttämään, että päivän energiatase jää reilusti positiiviselle puolelle. Vielä, kun puolessavälissä söimme todella maittavan kalakeittoaterian, niin ei siellä ainakaan nälkä päässyt tulemaan! Reissun kruunasi vielä saunat ja loistavat sapuskat Hotelli Kuusamossa.

Bankettiosastolla järjestävällä seuralla on vielä vähän kehittämisen varaa. Sedät kävivät sekunnissa saunassa ja parhaat olivat jo syöneetkin ennen, kuin me olimme edes ehtineet ensimmäisiä palauttavia ohrapirtelöitä nauttimaan. Illan kuluessa pääjoukko oli jo harventunut niin lujasti, että palauttelujamit piti hoitaa pelkästään kahden hengen irtiotolla. Onneksi Piste Rukalla ja YleX:ltä tuttu Matti Airaksinen järjestivät melko railakkaat lauantai-illan ysärihipat tähän tarkoitukseen.

Mittariin tallentui 110,6 km (sisältäen siirtymät hotellille), aikaa meni kokonaisuudessaan 6:28, josta ajoaikaa 5:08. Nousumetrejä kertyi 600. Helillä keskisyke oli 129 bpm ja energiaa paloi 3347 kcal, Kimmolla vastaavasti 99 bpm / 2619 kcal.

Kiitokset tapahtuman järjestäneelle Cyclokselle, lisää tätä ensi vuonna! Enemmän infoa ja höpinöitä tapahtumasta Fillari-lehden foorumilla

Ridley ruokatauolla. Kuva: Petri Pesonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti