torstai 2. huhtikuuta 2015

Klassinen kevät!

Tämän talven teemana meillä molemmilla on ollut perusasioihin palaaminen kaikenlaisten kokeilujen jälkeen. Kumpikin on koonnut sellaisen kaluston, että vuodenajasta riippumatta aina löytyy jokin sopiva laite lenkille, harjoittelua on yksinkertaistettu ja ennenkaikkea se vanha ajamisesta nauttiminen on nostettu arvoonsa. Cogganit ja Frielit ovat ihan hyviä setiä, mutta he eivät kuitenkaan voi tuoda sitä nautintoa, mitä ihminen tarvitsee arjen vastapainoksi.

Yhdenlainen perinne meille on tietysti myös kevät ja Belgia. Se on toinen niistä perinteistä, minkä päätimme jälleen tänä vuonna nostaa esille. Ehkä fyysisen kunnon rakentamista tärkeämpää näillä reissulla on henkisen puolen ruokkiminen. Kun Pohjanmaalle ei kevät tule tekemälläkään, eikä enää lumileikit kiinnosta, niin mikäpä sen parempaa, kuin päästä keväisiin keleihin ajamaan ja nauttimaan auringonpaisteesta, kevään tuoksuista ja vihreistä maisemista. Samaan aikaan erittäin pyöräilijäystävällinen seutu tarjoaa toinen toistaan mielenkiintoisempia lenkkireittejä ja pisteenä iin päälle seutu kuhisee ammattilaisia kevään isojen kisojen vuoksi. Ellei siitä tartu motivaatio ajamiseen, niin sitten on valinnut vääriä harrasteita! Helillä lisämotivaatiota tarjoaa tietysti uusi kevyt ja kaunis tulokas, mutta siitä vähän myöhemmin lisää.

Edellisen kerran vierailimme noilla kevään maantiekisojen perinteisimmillä seuduilla 2012, mutta sen jälkeen olemme suunnanneet juoksu- ja maantiehommia harjoittelemaan Espanjan aurinkoon ja viime keväänä kävimme ikimuistoisella maastoreissulla Ötztalin laaksossa. Valitettavasti tällä välin meitä aiemmin Flaanderin alueella ylläpitäneen Riverside Guesthousen Jan ja Harriet ovat joutuneet luopumaan majatalon pitämisestä, joten jouduimme aloittamaan reissun suunnittelun uuden majapaikan etsimisellä.

Uusi majapaikka löytyi Maarke-Kerkemistä, noin kuuden kilometrin päästä Oudenaardesta, mikä on siis nykyään kaikkien Rondeen liittyvien tapahtumien keskus. Matkan taittaa helposti joko fillarilla tai vaikkapa paikallisbussilla, jotka liikennöivät tuota väliä noin kerran tunnissa. Het Sprankeled Toeval on kovasti pyöräilyhenkinen paikka, ensimmäisenä iltana isäntä kertoi, että tähän aikaan vuodesta majoittujien olennaisin kriteeri on se, että he ovat tulossa seuraamaan Rondea - muita ei tänä viikonloppuna kuulemma edes majoiteta. Mutta kun katsoo baarin puolen seinillä roikkuvia kuvia, ajopaitoja ja lukuisien tapahtumien toimitsijapasseja, on helppo arvata, että Marc on seurannut pyöräilyä muualtakin, kuin vain television ruudulta.

Matka pelipaikoille on nyt takana, pyörät onnellisesti perillä ja kasassa, perusleiri pystytetty Maarke-Kerkemin kylään, vähän on ehditty jo haistelemaan kisafiiliksiäkin Driedaagse De Panne-Koksijde -ajon toisen etapin startissa ja nyt päästään itse asiaan. Pari päivää hyvää lenkkiä, lauantaina Ronde Van Vlaanderen Cyclo, eli turistiversio samalla reitillä, kuin ammattilaisilla sunnuntaina ja sitten tietenkin se suurin ja kaunein - Ronde Van Vlaanderen sunnuntaina ammattilaisten ajamana. Vaikka suurimmat sankarit Tom Boonen ja Fabian Cancellara eivät valitettavasti ole tänä vuonna paikalla, niin jännitettävää riittää aivan varmasti. Moni kuski on näyttänyt jo tässä vaiheessa olevansa erittäin kovassa kunnossa, joten ykköspaikasta kiinnostuneita löytyy takuulla useita!
p.s. Sen toisen ohjelmaan palautetun perinteen ensimmäiselle arvaajalle virtuaalinen kunniamaininta... ;)

2 kommenttia:

  1. Jarno E: Oikein! Laput sinnekin ovat sisällä, mutta siitä vähän myöhemmin lisää.

    VastaaPoista