lauantai 4. huhtikuuta 2015

Jännittää!

Minulla on semmoinen paha tapa, että viimeinen yö ennen tärkeitä kisoja tai tapahtumia tulee valvottua jännittäen ja asioita kelaten, vaikka kaikki olisi jo valmista ja valmistautuminen kohdillaan. Tälläkin hetkellä pyörä on valmis numerolappua ja reittitarraa myöten, ajovaatteet nätissä nipussa, takin selkätaskut täynnä evästä ja reitti lähtöpaikalle katsastettu, mutta siltikin tiedossa on melko varmasti uneton yö.

Huomenna se on, Ronde Van Vlaanderen Cyclo! Syksystä asti olen tiennyt, että 4.4. ajetaan jälleen mitä hienoimmilla maantiekisareiteillä hyvin vaativa turistiajo ja että minäkin olen osa tuota tapahtumaa. Suunnittelua ja valmistautumista on tehty siitä asti, mutta silti h-hetkellä pieni epävarmuus valtaa mielen. Pyörä on kunnossa ja se on ihan parasta, mitä näille reiteille voi toivoa, varusteet on viimeisen päälle, majoitus hyvällä paikalla ja varsin pyöräilyhenkinen, eikä muutenkaan ole paljoakaan parantamisen varaa. Mutta silti.

Joku viisas on joskus tokaissut, että "parasta henkistä valmistautumista on raudanluja fyysinen kunto", tosin siitäkään ei parin viimeisen kuukauden infektiokierteen jälkeen ole juurikaan apua. Itse asiassa päin vastoin, jouduin viime hetkellä jopa luopumaan ajatuksesta ajaa täysmatka läpi ja tyydyn tällä kertaa "vain" 127 kilometrin reissuun. Onneksi se sisältää kaikki parhaat palat ilman täytesatasta Bruggesta Oudenaardeen.

Onhan tässä jo sen verran kuitenkin kilsoja takana, että kerran aloitetut hommat vedetään varmasti tyylillä läpi. Huomenillalla on taas kaksi tarinaa lisää siitä, miltä belgialaisen pyöräilykulttuurin helmi näytti vuonna 2015. Ja majapaikan isäntäkin uhkasi jättää ruuat laittamatta sille, joka keskeyttää!

Meidän etenemistä voi lauantaina seurata reaaliajassa Ronden sivuilta: Helin matkaa kello 9 jälkeen ja Kimmon menoa jo seitsemästä eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti