maanantai 16. huhtikuuta 2012

Paluu arkeen...

Maanantai. Istun kylpyhuoneen kylmällä kaakelilla ja mietin, mitä hölmöä sitä tulikaan viime viikonloppuna tehtyä. Eikö iso mies opi millään olemaan ihmisiksi... Ei pitäisi lähteä kaikkeen hulluuteen mukaan, mihin isommat yllyttävät, vaan ei, siinä se nyt sitten roikkuu pyykkinarulla - Tempohaalari.

Miten tähän sitten on tultu? Vielä kymmenen vuotta sitten ajeltiin reisitaskuhousuissa, kaahailtiin portaita pitkin keskustaa ja haaveiltiin aina vain pidemmistä joustomatkoista. Nyt sitä sitten harjoitellaan toistakymmentä tuntia viikossa keleistä huolimatta, pukeudutaan trikoisiin ja kyykistellään kyyryssä kuitupyörän päällä. Siis, onko viimein aika tulla kaapista ulos - onko minustakin kovaa kyytiä tulossa succis?

No, oli miten oli. Uusia vaatteita tuli kuitenkin kevään iloksi iso pussillinen. Viimein on sitten uuden seuran, eli Oulu Triathlon & Cyclingin väreissä ajopaidat, -housut, sekä tuo viimeisin isku, pitkähihainen tempoasu. Nopeimmat varmaan jo arvaavatkin, että sen pääasiallinen käyttöaika saattaa sittenkin olla syksyn aikana aivan muissa harrasteissa, kuin aika-ajossa. Ei siksi, etteikö sillä muutama tempokin varmaan ensi kesän aikana tule ajettua. Joka tapauksessa komiat on kamppeet ja taas tuli aimo annos lisää intoa harjoitteluun, voi kun noita pääsisi jo pian käyttämään.

Alunperin oli jo tarkoitus sännätä kisahommiin tulevana viikonloppuna Hikiällä, Riihimäki Tempon ja AHH ajon merkeissä, mutta kun tämä kevään tulo on hidasta, kuin hämäläisen ajatus, niin jätin väliin ja keskityn sitten tämän kuun ajan vielä harjoitteluhommiin. Kaksi kertaa viikossa vielä kuntosalilla ja pari kertaa viikossa vähän rivakampaa vetotreeniä. Siihen päälle sitten jonkin verran rauhallisempaa ja pidempää settiä, niin eiköhän se vauhti vielä kesäksi löydy. Näillä näkymin sitä kokeillaan ensimmäisen kerran tosissaan Valkeakosken MTB Maratonilla helatorstai-viikonloppuna. Sen jälkeen näyttäisi olevan kaikenlaista kisatouhua liki jokaisena viikonloppuna ja vähän viikollakin. Hyvältä näyttää!

Ensimmäiset joutsenetkin olivat jo tänä aamuna paluumatkallaan, joten eiköhän se kesä sieltä näillekin leveyksille saavu. Ehkä.

1 kommentti:

  1. Sisäinen koukkupolvesi alkaa heräämään! Pussihousut kasvaa ilman niitä housuja nahkan alle ja vähitellen vatsalihaksiakaan ei tarvitse, kun voi asettautua vatsan päälle ajamaan. Kuskina sulla rupeaa olemaan enempi onnea kuin ymmärrystä ja vika/lääkelista sen kuin kasvaa. Mutta sitä ennen, ajale vain tyytyväisenä tempohaalarissa, kokeilepa vaikka nyt pikkupakkasella linimenteillä, herättääkö hämmennystä naapureissa?

    Tervetuloa klubiin :)

    VastaaPoista