sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Run to the Hills!

Kimmo uhosi marraskuun alussa vetävänsä tuhannen nousumetrin treenit sekä pyörällä, että jalan. Marraskuun alussa en ollut vielä siinä kunnossa, että olisin voinut lähteä kaivokseen mukaan, mutta nyt kun muutama ehjä treeniviikko on jo takana ja kunto mukavasti nousussa, niin aloin viikolla tuumimaan, että pieni hulluttelu tekee aina välillä hyvää.

Etukäteen arvelin, että minulla ei olisi aivan tuhanteen nousumetriin asti potkua kiivetä, mutta ajattelin kuitenkin hoitaa valmistautumisen siten, että pääsisin parhaaseen mahdolliseen suoritukseen. Elämä on pieniä valintoja täynnä, joten perjantai-iltaiset Firman pikkujoulutkin menivät melko maltillisella kaavalla. Pari siideriä, paljon kivennäisvettä ja kokista, sekä tietenkin tankkauskebabit ennen aikaista nukkumaan menoa. Aamulla olikin intoa kuin pienessä pitäjässä lähteä tamppaamaan mäkeä ylös.

Into kasvoi vielä entisestään, kun saavuimme lumisateessa Köykkyriin. NUTSin porukka oli rakentanut viimeisen päälle kisakeskuksen Köykkyrin mäen juurelle. Oli mainoskaarta, paljua, telttasaunaa, ulkotulia, makkaranpaistajia ja poppi raikasi! Nopeasti nastatossut jalkaan, sauvat käteen, eväät huoltoalueelle, numerolappu reiteen ja tyttö rinteeseen. Heti ekasta noususta lähtien tuntui siltä, että olen löytänyt samanlaisella kieroutuneella huumorintajulla varustettuja ihmisiä, jotka osaavat nauttia pienistä tyhmistä asioista.

Myös jalka tuntui yllättävän hyvältä. Menin rinteen aina sauvojen kanssa kävellen ylös ja hölkkäsin kevyesti alas - kierrokseen meni keskimäärin aikaa noin 4,5 minuuttia. Varsinkin alussa piti muutama lasku ottaa kävellen, kun pumppu kiersi hivenen turhan innokkaasti. Sykkeet oli hyvä välillä saada alas ennen uutta nousua.

34 nousua kolmeen tuntiin
Pidin lyhyen huoltotauon aina kahdeksan kierroksen välein ja kun ensimmäisen puolentoista tunnin aikana olin jo päässyt ensimmäiset 16 kierrosta, niin tuumin, että eiköhän sitä toinen mokoma vielä onnistu. Ja hyvinhän se meni, lopulta 34 kierrosta, 16,4 kilometriä ja 935 nousumetriä oli kasassa. Tässä vaiheessa Kimmolla oli kasassa jo 42 kierrosta, 19,7 kilometriä ja 1130 nousumetriä. Tavoite oli siis kasassa, joten hirvipiparit huoltopisteeltä mukaan ja kotia kohti.

Kiitokset NUTSin porukalle aivan mahtavasti järjestetystä tapahtumasta! Onnittelut voittajille ja iso hatunnosto kaikille, jotka olivat tulleet paikalle mäkeä kiipeämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti