torstai 28. kesäkuuta 2012

Tahko lähestyy ... oletko valmis?

Tuohan se on pitkään fillarifoorumillakin pyörinyt ikuisuusaihe. Yleensähän kukaan ei ole treenannut yhtään ja tuskin edes uloskaan päässyt, kun on niin paljon ollut kiirettä ja hoppua. Meillä tuntuisi tänä vuonna olevan tilanne vallan toisin päin, molemmat ovat aika hyvässä kunnossa ja ulkonakin olemme käyneet. Juuri H-hetken alla tosin tuntuu, että vähän ehkä tarpeettomankin paljon.

Palautuu, ei palaudu?

Juhannusviikonlopun Saksan reissu on takana ja pari päivää sen jälkeen otimme hyvin kevyesti. Eilen kävimme maastolenkillä, missä teimme perinteistä mäkiharjoitettakin Köykkyrissä. Eli eturinne ylös (n. 1min) ja takakautta alas (n. 1min). Kolme nousua putkeen ja sitten pieni palauttelu. Yleensä teemme kolme sarjaa edellämainitun kaltaista, millä saa jo ylimääräisen energian reisistä hyvinkin lähtemään. Tällä kertaa kaksi sarjaa sai olla tarpeeksi, kun kroppa ei oikein vieläkään reagoinut ärsykkeeseen kunnolla, eikä sitä väsynyttä kehoa kannata loputtomiin kiusata.

Myös yöunien kanssa on ollut vähän heittelyä. Keho käy vieläkin niin kovilla kierroksilla, että meinaa tulla kaikenlaisia mörköjä uniin. Sehän on tuttu piirre myös poikavuosien juhannusten jälkeen, mutta alkuperäinen syy on yleensä ollut aivan toinen. No, lääkkeet ovat kuitenkin aikalailla samat, runsaasti kivennäisvettä ja unta. Kesäloma tulee sikälikin tarpeeseen, että päiväohjelmat voi suunnitella aivan vapaasti pelkästään urheilun ehdoilla.

Maastopyörät on nyt pesty ja valmiina lähtöön. Illalla ohjelmassa on vielä kevyt maantielenkki, sen jälkeen paljon hyvää ruokaa ja keskitymme EM-jalkapallon välieräotteluun. Aamulla sitten romut autoon ja kohti Nilsiää.

Kymmenen vuotta Tahkoa

Tänä vuonna meillä on Tahkolla vielä vähän spesiaalipanosta, kun tulee kymmenen vuotta täyteen siitä, kun ensimmäisen kerran olimme hotellin pihalla lähtöviivalla. Helin maastopyöräilykokemus oli silloin vielä kohtuu vaatimaton, ensimmäisen oikean maastopyörän hankinnasta oli vasta puoli vuotta aikaa ja sitä aiempi pyöräilyharraste oli ollut lähinnä hyötyliikuntaa kodin ja koulun välillä. Helin jäykkäperäinen K2 Razorback oli kyllä keveä, todistetusti nopea ja hyville tavoille opetettu, edellinen omistaja Päivi Tommola oli pitänyt siitä huolta. Minulla oli alla elämäni ensimmäinen täysjousto, Specialized Stumpjumper FSR, joustoa silloiseen tapaan huikeat 100 milliä edessä ja 75 milliä takana. Levyjarrutkin siinä oli, Maguran Juliet, jotka saivan vanhan liiton XC-ihmisen haikailemaan moneen kertaan kunnollisten V-jarrujen pariin takaisin, onneksi kehitystä on tapahtunut tälläkin saralla paljon nykypäivään tultaessa.

Rengasspekulaatiota ei vielä silloin pyöritelty internetin ihmemaailmassa starttia edeltävää kolmea kuukautta, vaan niillä mentiin, mitä sattui alla olemaan. Helillä oli Nokian Boazobeana F/R:t ja minulla Michelin Hot S:t. Rengasvalinta perustui lähinnä siihen, että Boazot eivät natsanneet enää Specializedin väreihin, joten minä hankin punaiset renkaat ja Heli sai minun vanhat. Siinä kaikki.

Tahko 120 MTB startti 2002

Koko porukka mahtui yhteen starttiin
ja pihalle jäi tilaakin.


Päivä oli kohtuu pitkä ja raskas. Aikaa kuutenkymmeneen kilometriin meni kaikkiaan vähän päälle 8.07 ja iltapäivän ukkoskuurojen vaikutusta reittiin ei enää nykyisten pölyävän kuumien ja kuivien Tahkojen jälkeen osaa edes kuvitella. Kun Heli loppumatkasta työnsi mäkiä sekä ylös, että alas, ajattelin, että nyt se maastoharraste joko alkaa tästä tai sitten loppuu kokonaan. No, aika on näyttänyt, mihin suuntaan mentiin - onneksi.

Ylös Kinahmille

Pieni paussi Kinahmin päälläMoni asia on muuttunut vuoteen 2012 mennessä. Tänä kesänä mulla on jäykkäperäinen, Helillä täysjousto. Varusteet ovat parantuneet ja onhan sitä kymmenen vuoden aikana käyty vähän lenkilläkin. Vuosijuhlan kunniaksi lähdemme taas taivaltamaan yhtämatkaa, mutta sen verran on saanut kehitystä tulla, että tavoitteena on sama loppuaika, mutta tuplamatkalla. Ja pahasti luulen, että tällä kertaa se en ole minä, joka odottaa siellä laskujen alapäässä...

Specialized Stumpjumper.
Tarkkasilmäisimmät huomaavat yhden
osan, joka on yhä käytössä...

K2 Razorback
2 kommenttia:

 1. Sitte ku tuntuu vaikeelta niin hyräilkää tätä:
  http://youtu.be/be7iNHw8QoQ

  :)

  Nautiskelkaa ja terveisiä tutuille!

  VastaaPoista
 2. Hih. Minäpä luulen, että tuolla nätimmällä jäsenellä soi päässä vähän väliä tuollaiset laulut.

  VastaaPoista