sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Juoksuhullun päiväkirja osa 2 - H-hetki lähestyy

Likimain neljä kuukautta sitten suunnittelin NUTS Karhunkierros maastojuoksutapahtumaan treenaamista ja aikatauluja. Silloin aikaa tuntui olevan hyvin ja kaikki natsaavan kohdilleen. Nyt, kun itse tapahtumaan on alle kuusi päivää, on hyvä tuumata vähän mitä sitä tulikaan tehtyä...

Tavoitteenani oli juosta viikottain kevätkuukausien ajan, jotta jalat tottuvat iskutukseen. Tammikuu alkoikin lupaavasti ja sain ensimmäiset kilometrit kasaan, mutta helmikuu-maaliskuussa flunssa, hiihtokelit ja pyöräilyt veivät mennessään. Maaliskuun lopussa olin taas kipeänä ja jouduinkin aloittamaan jalkojen totutuksen liki alusta huhtikuun alussa Belgiassa. Belgian reissulla murtunut kylkiluu esti kovimpia ryntäilyjä huhtikuun puoliväliin asti, mutta sen jälkeen pääsin siirtymään maaston puolelle.

Pikkuhiljaa juostuja kilometrejä on kertynyt 180km, pitkien pyörällä tehtyjen maantie- ja maastolenkkien ohella. Ensimmäiset pyöräsuunnistuskisat kävin ajamassa viikko sitten Ylöjärvellä ja huomasin selkeästi pienen puutteen jalkojen voimatasoissa. Toisaalta jalkojen hermotus tuntuu paremmalta, joten todennäköisesti kyse on vain siitä, että olen jättänyt kovat treenit maastopyörällä vielä tekemättä, jotten kuormita itseäni liikaa.

Eilen tein sitten kenraaliharjoituksen ja kävin juoksemassa Köykkyrissä 22 kilometriä kisavarusteissa. 5,5 kilometrin kierros sisälsi kaksi kertaa Köykkyrin mäen ylös, pitkosia, vettä, kivikkoa, juurakkoa ja neulaspolkua. Nousumetrejä neljällä kierroksella tuli 205 metriä, joten aivan täysin tasamaastakaan ei ollut kyse. Juoksu sujui todella hyvin, vauhti pysyi tasaisena loppuun asti ja varusteetkin natsasivat. Olinkin treenin jälkeen aivan fiiliksissä, kun kroppa tuntui niin hyvältä.

Tänä aamuna tosin sängystä kömpi ylös ei-niin-hyvän-tuntoinen-kroppa. Onneksi aamujumppa verrytti kolottavat lihakset melko nopeasti käyttökuntoon ja pääsimme pitkästä aikaa maastopyörillä Oulujoen itäpuolelle lenkille. Pilpasuon kivisemmillä poluilla olikin hyvä jumpata yläkroppaa ja ajosilmää.

Nyt on kyllä todella hyvä fiilis ensi viikonlopun suhteen! Ensi viikon keskityn lähinnä rentoutumiseen ja energian keräämiseen. Tiistaina tosin Oulujoen iltarasteilla on luvassa pyöräsuunnistusta, joten aivan täysin en meinannut viittä päivää pötkötellä. ;-)

1 kommentti:

  1. Ai se kylki murtui siellä aamujumpassa?? Hu huh! Että siihen taustaan sitten ajoit Ronden...jestas! Toivotan hyvää reissua Karhunkierrokselle!

    VastaaPoista